Els treballadors van fer vaga indefinida durant una setmana. Foto: Twitter (@anthidal6)

Gallina Blanca tancarà finalment la històrica fàbrica que té a la ciutat. Així ho va confirmar Comissions Obreres el passat 26 de febrer, quan va publicar un comunicat on anunciava que els treballadors i treballadores de la factoria havien acceptat l’acord al qual havia arribat el sindicat amb la direcció de l’empresa. Aquest pacte també va servir per posar fi a la vaga indefinida que la quarantena d’operaris de la fàbrica havien iniciat el 19 de febrer.

Així doncs, la companyia propietat de la família Carulla podrà tancar la fàbrica, traslladar la producció de sopes deshidratades a la factoria que la marca té a Ballobar (Osca) i requalificar els terrenys de l’actual planta santjoanenca per construir-hi habitatges, edificis d’oficines i un hotel. Aquest és el projecte que l’empresa va anunciar al desembre, quan va fer pública la seva intenció de tancar la fàbrica.

PREJUBILACIONS I CANVIS
L’acord anunciat per CCOO estableix que els treballadors i treballadores que tinguin entre 58 i 61 anys es podran jubilar amb entre el 90 i el 100% del sou.

Per altra banda, una desena d’operaris que encara no han arribat a aquesta edat seran recol·locats en altres factories de la companyia: vuit d’ells aniran a la planta de Rubí i dos al centre de l’Hospitalet. Finalment, la negociació contempla que, aquells treballadors que ho vulguin, puguin conservar la seva feina a la fàbrica aragonesa.

Des del sindicat van agrair el suport rebut pels veïns i veïnes, ja que sense aquesta “pressió” no haurien aconseguit aquest acord.