Frigicoll és una de les empreses que ha decidit crear el clúster IAQ, sigles d’Indoor Air Quality, una nova plataforma que treballarà per millorar “la qualitat de l’aire d’edificis i infraestructures per fer front a problemes de salut global” com el coronavirus.

La companyia amb base a Sant Just és una de les principals marques del sector del tractament d’aire interior de tot l’Estat. La situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 ha fet que s’uneixi a les seves competidores en aquest clúster, que buscarà solucions sostenibles i eficients per garantir la qualitat de l’aire a l’interior dels edificis, siguin llocs de treball o hotels i espais d’oci.

Aquesta nova plataforma vol col·laborar amb centres tecnològics de prestigi per poder crear un segell de qualitat que garanteixi el nivell de l’aire interior en edificis i infraestructures. Per això, a més d’empreses del sector, al clúster també s’hi ha sumat el Centre d’Innovació i Tecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya (CIT UPC).