Més de 80.000 persones han visitat l’exposició al Palau Güell. Foto: Ajuntament

La reivindicació de la figura de l’arquitecte Josep Maria Jujol ha posat el punt final després de més d’un centenar d’activitats que, durant tot el 2019, han volgut recuperar i difondre l’obra d’aquest artista total. Entre les diferents activitats, els impulsors de l’any Jujol140 han organitzat conferències, jornades científiques, exposicions, espectacles d’arts escèniques, activitats festives, lúdiques, comercials i de difusió del patrimoni.

Els impulsors estan molt satisfets dels resultats d’aquestes iniciatives i valoren molt positivament el fet que, en total, hi hagin participat més de 230.000 persones que han descobert un dels grans exponents del modernisme català més oblidats i desconeguts pel gran públic.

Un dels punts culminants d’aquestes activitats van ser les Jornades Internacionals que es van celebrar al municipi el setembre passat i que van servir per aprofundir en el coneixement científic de l’obra de Jujol.

Fora de la ciutat, una de les activitats que ha tingut més repercussió ha estat l’exposició ‘Jujol, l’arquitectura del color’, que l’Ajuntament va organitzar al Palau Güell de Barcelona i per la qual han passat més de 80.000 persones. A més, també s’han fet exposicions i visites per donar a conèixer l’obra de Jujol a Tarragona o a Palma, on té diferents edificis.

Per altra banda, entre els infants santjoanencs, algunes de les propostes que més han triomfat són la col·lecció de cromos sobre Jujol i la seva obra que va repartir l’Ajuntament o les ‘J’ gegants que van fer les diferents escoles del municipi.