Les donacions de sang continuen sent necessàries tot i la pandèmia de la Covid-19. Foto: Roger Segura / ACN

El Banc de Sang de Catalunya ha posat en marxa una campanya especial per mantenir les donacions de sang mentre duri l’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Per això, està realitzant diferents actes i recollides de sang perquè, tots aquells que ho vulguin, puguin seguir fent les seves donacions i així es mantingui el nivell de reserves habituals pels casos necessaris, com per exemple tractaments de càncer, accidents o parts amb complicacions, emergències mèdiques que no es poden posposar tot i la crisi sanitària.

L’espai de donació de sang es muntarà al Casal de Cultura Robert Brillas d’Esplugues. Per tal de mantenir les mesures de seguretat i higiene marcades per l’estat d’alarma, aquests dies cal que els donants reservin hora abans d’anar al punt de recollida. Per això, el Banc de Sang ha habilitat el web donarsang.gencat.cat perquè aquells que vulguin contribuir a la campanya reservin el seu torn i, d’aquesta manera, s’evitin aglomeracions en espais tancats. Les donacions es faran els dies 6 i 7 d’abril de 10 a 14 hores. En un primer moment s’havien de fer els dies 2 i 3 d’abril, però per atendre tota la demanda per donar sang, finalment s’han canviat els dies.

Des del Banc de Sang, que segueix totes les mesures de prevenció i seguretat per evitar la propagació de la Covid-19, expliquen que els catalans i les catalanes estan responent “molt bé” a la necessitat de donar sang i que les donacions continuen a bon ritme tot i l’estat d’alarma. A més, recorden que ofereixen gel esterilitzant a l’entrada de l’espai de donació, que funcionen amb reserva prèvia per mantenir les distàncies de seguretat i que ofereixen un bolígraf d’un sol ús per omplir el qüestionari de rigor per tal d’evitar els contactes i les transmissions de la pandèmia.