Imatge de la reunió on Foment va prendre el compromís històric. Foto: Aj. SJD

Els ajuntaments de Sant Just, Esplugues i Sant Joan han rebut un regal de Nadal avançat, i és que una de les seves principals reivindicacions és a prop d’aconseguir-se. La Generalitat i els tres municipis gestionaran el darrer tram de la B-23, la via que uneix Barcelona i el Baix Llobregat travessant aquestes ciutats, i font de problemes viaris, de seguretat i contaminació.

Els alcades han arrencat aquest compromís del Ministeri de Foment, després d’una reunió celebrada fa pocs dies a la seu de la delegació del Govern a Barcelona, on el Secretari d’Estat d’Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, ha manifestat que veu “amb bon ulls” el traspàs del darrer tram de l’autopista.

En sortir de la trobada, els alcaldes i l’alcaldessa van assenyalar que ara s’iniciaran els estudis jurídics i tècnics per a la materialització d’aquest traspàs, que haurà de concretar-se en la signatura d’un conveni entre les parts. Això hauria de permetre iniciar les actuacions de la via plantejades des del món local per desenvolupar una reforma que vol humanitzar aquest tram d’autopista, fent-lo més permeable i apostant per una mobilitat urbana, amb la creació d’espais per a carrils bici, carrils pel transport públic i per a vehicles d’alta ocupació (BUS-VAO), així com zones verdes i espais per a vianants.

L’objectiu final seria fer realitat el projecte presentat al març del 2015 en el marc d’un acord signat entre aquestes tres ciutats, a més de Barcelona i l’Àrea Metropolitana (AMB).