L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, recollint el diploma que reconeix l’assoliment del 100% de transparència d’Infoparticipa. Foto: Ajuntament d’Esplugues

Els ajuntaments d’Esplugues i Sant Joan Despí han estat reconeguts amb el segell Infoparticipa, que atorga el Laboratori de Comunicació Pública de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquest any, els dos municipis baixllobregatins han obtingut la distinció per haver aconseguit assolir el 100% dels indicadors que estableix aquest estudi.

Des del consistori d’Esplugues asseguren que són l’únic municipi català que ha aconseguit el distintiu d’Infoparticipa amb el 100% durant els set anys que fa que s’entrega aquest reconeixement a la transparència i a la facilitat d’accés a les dades públiques de les administracions locals.

En el cas de Sant Joan Despí, aquest 2020 és el segon any que aconsegueix complir amb el 100% dels 48 indicadors que analitzen la informació publicada a les pàgines web de les administracions locals. A tot Catalunya, només 36 municipis han aconseguit la màxima puntuació.