El PSC ha aconseguit mantenir-se com a primera força a Esplugues i Sant Joan Despí en les eleccions generals del 10 de novembre, tot i la caiguda de la participació, que en els dos municipis ha baixat al voltant d’un 5% en comparació amb els comicis del 28A.

De fet, en aquestes dues ciutats el podi queda igual, amb En Comú Podem en segona posició i Esquerra Republicana com a tercera força. Però tot i que els tres partits han patit pèrdues de vot en comparació amb les eleccions d’ara fa vuit mesos, els que han aconseguit retenir més votants han estat els republicans, que només n’han perdut uns 300 a cada municipi. En canvi, els més perjudicats per la repetició han estat els socialistes, que han vist com perdien al voltant d’un miler de vots als dos pobles.

En canvi, a qui ha anat molt bé la nova cita amb les urnes ha estat al Partit Popular. Tant a Esplugues (2.852 vots) com a Sant Joan Despí (1.544 vots), els de Pablo Casado han tornat a ser la quarta força després de caure, el 28A, fins al sisè lloc a Sant Joan, quedant per darrere de Ciutadans i Junts per Catalunya.

DESFETA TARONJA
El partit que ha sortit més escaldat de la repetició electoral ha estat Ciutadans, que s’ha enfonsat als tres municipis. A Esplugues (1.986 vots) i a Sant Joan Despí (1.462 vots) ha aconseguit mantenir-se com a cinquena força, però la pèrdua de suport als dos pobles ha estat molt important.

Si a Esplugues els taronges han perdut fins a 1.437 suports en comparació amb el 28A, a Sant Joan Despí la sagnia ha estat molt més greu, i els de Rivera han vist com s’esfumaven 2.144 de les paperetes que van rebre ara fa vuit mesos.

De fet, a Sant Just Desvern, on el 28 d’abril van arribar a ser la cinquena força amb 1.235 vots, aquesta vegada han caigut fins a la setena posició, quedant fins i tot per darrere de la CUP, que ha sumat 733 vots en la seva estrena en unes eleccions generals. Amb tot, Cs ha perdut 4.252 vots entre les tres ciutats.

REPETEIX EL GROC
Tot i que Sant Just és el poble on més vots ha perdut (394), Esquerra Republicana ha repetit com a primera força al municipi, lloc que va aconseguir assolir el 2016, després de rebre 2.339 suports, i que ja no ha cedit.

Una vegada més, a Sant Just (on la participació ha caigut un 4,1%) és on els partits independentistes aconsegueixen millors resultats. Junts per Catalunya s’enfila al podi com a tercera força amb 1.665 vots, després de guanyar-ne 107 en comparació amb el 28A. També és aquí on la CUP aconsegueix la millor posició dels tres municipis, sisena força, després de sumar 733 vots. A Sant Just, els cupaires queden per davant de Ciutadans i de Vox.

El partit d’ultradreta també ha estat un dels més beneficiats per la repetició electoral, guanyant suports a tots els municipis. A Esplugues, la pujada ha estat de 694 vots.