Un dels actes que es va celebrar l’any passat el 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista. Foto: Ajuntament d’Esplugues

El Centre d’Informació i Recursos per a Dones d’Esplugues ha atès 79 casos de violència masclista entre el 16 de març i el 17 de setembre. De fet, el telèfon mòbil habilitat per la regidoria de Polítiques de Dones per tal d’atendre emergències relacionades amb casos de violència masclista durant el confinament i la pandèmia ha rebut gairebé una vintena de trucades.

Per això, la regidoria de Polítiques de Dones fa mesos que treballa en propostes de sensibilització que tinguin en compte les restriccions imposades per la pandèmia i la prevenció de contagis. Sigui com sigui, s’ha encarregat al Consell Municipal de Dones la creació d’una campanya contra la violència masclista a la ciutat, que es posarà en marxa el 25 de novembre, el Dia Internacional contra la Violència Masclista.

La proposta es va presentar a la reunió del Consell Municipal que es va celebrar dijous 17 de setembre. Durant l’acte, l’alcaldessa Pilar Díaz va recordar que “aquest 2020 ha estat un any horribilis” a Esplugues pel que fa a violència masclista. Ho va dir en record de les tres dones assassinades en crims masclistes des d’inicis d’any, uns fets que van fer que el consistori es preguntés “què podíem fer”.