L’Ajuntament d’Esplugues reclama un cribratge massiu a la ciutat perquè l’índex de risc és molt alt i supera els 1.560 punts. Foto: Anna Berga / ACN

El govern municipal d’Esplugues ha exigit a la Generalitat que faci “un cribratge massiu a la població”. El consistori, encapçalat per l’alcaldessa Pilar Díaz, reclama aquesta mesura al Departament de Salut perquè el risc de contagi a la ciutat continua sent molt elevat. Avui se situa per sobre dels 1560 punts.

Des de l’Ajuntament reclamen a Salut que posi en marxa un cribratge massiu que tingui “especial atenció l’alumnat i a la comunitat educativa”. Per fer-ho, asseguren que posen a disposició el Casal de Cultura Robert Brillas, com ja va explicar Díaz a la consellera de Salut, Alba Vergés, en una carta que li va enviar dissabte.

Vergés ha respost a aquesta missiva explicant a l’alcaldessa que, de moment, no tenen previst fer un cribratge massiu a Esplugues. Per això, Díaz considera que “la Generalitat no ens aporta les solucions que considerem que són les més adients per combatre” els rebrots. Ara demanen saber quantes persones hi ha destinades a controlar i rastrejar els casos positius de la ciutat, cosa que ja van preguntar a finals de juliol.

L’alcaldessa també reclama més agilitat a l’hora de fer les PCR als possibles contagiats per tal de reduir els dies que es tarden a detectar aquests casos. Díaz diu que els veïns i veïnes expliquen que pateixen “importants retards” a l’hora de fer-se les proves i rebre’n els resultats, cosa que genera angoixa. Per això reclamen solucions a la Generalitat.