Un usuari fent servir l’aplicació d’aparcament. Foto: AMB

Esplugues s’ha sumat als sis municipis metropolitans que ja fan servir l’aplicació d’aparcament de l’AMB. Aquest servei va néixer amb l’objectiu d’unificar la gestió de les places de les zones blaves i verdes d’aquestes ciutats, entre les que ja hi havia Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. Així doncs, els espluguins i les espluguines que ho vulguin ja es poden descarregar aquesta aplicació, que uneix totes les places d’aparcament d’aquests tres pobles i de l’Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Barcelona.

Amb aquest sistema, els conductors i conductores tenen a la seva disposició més de 57.000 places d’aparcament repartides entre aquestes ciutats de l’àrea metropolitana. A més, en la situació que estem vivint actualment, aquest sistema és més higiènic i segur que haver d’anar a treure el parquímetre, ja que l’aplicació permet fer el pagament sense contacte.

El sistema també ajuda a estalviar temps, ja que un cop el cotxe està aparcat en una plaça de zona blava o de zona verda, el conductor o conductora només ha d’activar l’aplicació, sense haver de buscar un parquímetre ni portar el tiquet al cotxe de nou. En aquest sentit, l’aplicació desenvolupada per l’AMB també permet estalviar, ja que només es paga pel temps real que s’ha estat aparcat.