Nestlé, una de les empreses que té la seva seu a la ciutat. Foto: ACN

Esplugues és una de les millors ciutats del Baix Llobregat per trobar feina. Així ho diu l’informe sobre Conjuntura Econòmica del segon trimestre elaborat pel Fòrum Empresarial del Llobregat. Segons aquesta anàlisi, la ciutat és una de les tres que ha contractat més persones durant els tres primers mesos de l’any, juntament amb les ciutats del Prat i l’Hospitalet.

Anant al detall de les xifres, a la ciutat hi ha 20.332 persones amb feina durant el primer trimestre de l’any. Comparat amb les xifres del mateix període de l’any 2018, quan hi havia 18.950 persones contractades, significa que entre gener, febrer i març s’han contractat 1.382 persones. Aquestes xifres situen la ciutat només per darrere de l’Hospitalet, on s’han firmat 5.076 nous contractes i s’ha superat la xifra dels 100.000 treballadors, i El Prat de Llobregat, on s’han contractat 1.773 persones durant el primer trimestre de l’any.

Si es mira proporcionalment, la ciutat s’enfila fins a la primera posició i, amb un 7,29%, es converteix en la millor població de la comarca per trobar feina.

Aquestes xifres van en sintonia amb la resta de la comarca on, com explica l’informe, no hi ha cap municipi on es perdin llocs de treball en global.

Per exemple, Sant Joan Despí també aconsegueix molt bons resultats amb 433 nous contractes durant el primer trimestre de l’any i Sant Just Desvern suma 383 nous treballadors.