Tots els partits del Ple van aprovar aquest Pla de Reconstrucció per fer front a la crisi social provocada pel coronavirus. Foto: Arxiu

L’Ajuntament d’Esplugues ha decidit crear un fons de contingència davant la crisi sanitària, econòmica i social provocada pel coronavirus. Tal com van aprovar tots els partits del Ple, aquest fons comptarà amb una partida d’un milió d’euros. Aquests diners han de servir per ajudar les famílies que s’han quedat sense feina pels ERTO’s i els autònoms i els comerciants que han hagut d’aturar la seva activitat, entre d’altres.

Per començar, 200.000 euros d’aquest fons de contingència serviran per ampliar el programa d’ajuts econòmics que l’Ajuntament d’Esplugues destina a atendre els veïns i veïnes que s troben en situació d’emergència. Per facilitar-ne l’atenció, també es crearà una Oficina centralitzada d’Informació i Atenció, que atendrà a tots aquells que necessitin ajuda o informació sobre qüestions econòmiques, serveis socials i totes aquelles ajudes que ofereixen altres administracions.

AJUDES DIRECTES
Segons els acords aprovats per tots els partits del Ple, l’Ajuntament donarà ajudes de 200 euros a les famílies en què un dels seus membres estigui afectat per un ERTO o s’hagi quedat sense feina per la fi d’un contracte temporal. També rebran 200 euros els autònoms dels sectors econòmics més afectats com el comerç o la restauració.

El sector comercial també rebrà subvencions de fins a 1.000 euros per adequar els seus establiments a les necessitats imposades per les autoritats sanitàries i poder tornar a obrir amb l’inici del desconfinament. Des de l’Ajuntament expliquen que totes aquestes ajudes es podran rebre encara que els treballadors o els empresaris rebin altres ajudes de la Generalitat o del govern de l’Estat.

El consistori ha decidit prendre aquestes mesures tot i que, segons les primeres estimacions que ja han elaborat, les arques municipals podrien perdre fins a quatre milions d’euros aquest any. Aquesta reducció es preveu per la caiguda d’un milió d’euros en ingressos, per la frenada de l’economia, i per l’augment de la morositat de tres milions més. Per això, el govern municipal ja treballa en l’elaboració d’uns nous comptes per acabar aquest 2020.