Esplugues farà el seu Ple municipal ordinari per via telemàtica. Foto: Ajuntament d’Esplugues

L’Ajuntament ha anunciat que, aquesta tarda, celebrarà el Ple Municipal ordinari d’aquest mes de març. A les sis de la tarda, tots els regidors es connectaran via telemàtica per poder mantenir la sessió com és habitual. Això farà que no es pugui emetre en streaming en directe, però des del consistori expliquen que, un cop acabat, el penjaran al canal de Youtube de l’Ajuntament per a tots aquells que ho vulguin veure.

A més, el consistori també ha anunciat que s’ha habilitat un telèfon que estarà en funcionament les 24 hores per tal d’atendre les necessitats bàsiques de les persones que viuen soles i no tenen xarxa familiar per poder-les cobrir. El número és el 900 300 082 i l’atendran els serveis socials de l’Ajuntament, que s’estan coordinant amb els ambulatoris Lluís Millet i Can Vidalet, amb les entitats que formen el Programa d’Aliments d’Esplugues, com per exemple Càritas o la Creu Roja, i amb altres grups que han ofert la seva col·laboració, com l’Escola Natzaret.

Tots aquests agents es dediquen anar a comprar, a buscar medicaments o a preparar menjar a les persones que viuen soles i que són dependents i que, per tant, no ho poden fer pel seu compte. Moltes d’aquestes ja formen part del circuit dels serveis socials bàsics i l’Ajuntament ja coneixia la seva situació abans que es decretés l’estat d’alarma. Però per als que encara no en formaven part i ara es troben també en aquesta situació, també poden trucar al 900 300 082 per tal de demanar allò que necessitin.