Molta música, cultura tradicional i activitats per a tots els públics són algunes de les més de vuitanta activitats que han preparat, entre entitats i Ajuntament, per celebrar la Festa Major de Sant Mateu d’enguany, que se celebrarà del 20 al 22 de setembre.

Tot i que hi haurà algunes activitats prèvies, l’inici de les festes el marcarà l’obertura del mercat ‘Esplugas City’, la fira de mostres, oficis i paradetes que es farà a la zona del carrer Església i el carrer Montserrat i que recorda l’època en què a la ciutat es rodaven pel·lícules western.

Un altre dels espais centrals de la Festa Major serà l’escenari que s’instal·larà a l’aparcament del carrer Sant Antoni Maria Claret. Allà hi actuaran Hotel Cochambre, el mateix divendres 20 a partir de les 11 de la nit. L’endemà serà el torn de l’espluguí Carlos Right, que actuarà a la ciutat després del seu pas per OT.

Al mateix escenari, diumenge 22 a la tarda s’hi farà la Festa Holi, que aquest any arriba a la quarta edició.

Un altre dels plats forts de la programació seran les festes de cultura popular. Per exemple, dissabte 21 a la tarda hi haurà la 24a Diada Bastonera, que donarà pas al Correfoc que es farà entre Can Tinturé i el parc Pou d’en Fèlix. El diumenge serà el torn de la 26a Diada Castellera i la 35a Trobada de Gegants.