Els agents cívics són alguns dels treballadors de Sant Joan Despí que reparteixen les targetes moneder. Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí

Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern han començat a repartir els centenars de targetes moneder creades per la Generalitat perquè els infants que durant el curs tenen una beca menjador continuïn rebent aquests diners per poder garantir-los un àpat diari. Les targetes moneder són la solució que ha ideat el Departament d’Educació perquè els infants més vulnerables no es quedin sense poder menjar pel tancament de les escoles decretat per la Generalitat ara fa dues setmanes per reduir l’expansió de la pandèmia del coronavirus Covid-19.

A Esplugues es repartiran 552 targetes moneder porta per porta. Els encarregats de fer-ho seran el servei de Consergeria de l’Ajuntament i una vintena de persones de les més de 100 que s’han apuntat a la Borsa de Voluntaris. Amb el repartiment a domicili, el consistori vol evitar que les famílies creïn aglomeracions en algun edifici municipal i que surtin de manera innecessària al carrer, trencant amb el confinament decretat per l’estat d’alarma.

Aquest és el mateix sistema que se seguirà a Sant Joan Despí, on els encarregats de portar les targetes moneder seran treballadors municipals, com per exemple agents cívics vigilants dels aparcaments i personal d’altres serveis. A banda de les 350 targetes que repartirà la Generalitat, l’Ajuntament també donarà 128 vals a les famílies de nens i nenes d’escoles bressol, educació primària i secundària que reben una ajuda pel menjador que entrega el mateix consistori perquè els estudiants tinguin garantida una alimentació correcta.

De moment, Educació ha posat 40 euros a cada targeta. Són els quatre euros diaris que haurien rebut les beques menjador pels deu dies lectius, de dilluns a divendres, que les escoles estaran tancades per ordre de la Generalitat. Si el tancament educatiu s’allarga més dies, i totes les veus apunten que serà així, el Govern les podrà anar recarregant amb els diners que facin falta per compensar les beques menjador.