El poeta Joan Margarit llegint un text a Felip VI i Letícia durant l’entrega del Premi Cervantes. Foto: ACN / Casa Reial

El rei Felip VI i la reina Letícia van fer un viatge llampec a Catalunya que no constava a la seva agenda oficial per entregar el Premi Cervantes al poeta santjoanenc Joan Margarit. L’acte es va fer al Palauet Albéniz de Barcelona i es va fer sense premsa ni convidats. En principi, perquè es tractava d’un acte privat.

A més de Margarit i Felip i Letícia, al Palauet també hi havia el Ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes. El guardó va ser concedit al poeta català el 2019 i, tradicionalment, s’entrega l’abril en una cerimònia que es fa a la Universitat d’Alcalà d’Henares. Aquest any es va haver de cancel·lar per la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

Durant l’acte, Margarit ha llegit un parell de textos tot i que el rei havia comentat que “no podem fer discursos aquí” just abans d’entregar-li el guardó al poeta. Felip VI va dir que era un “gran honor” poder entregar aquest reconeixement a un autor com el poeta lleidatà establert des de fa anys a Sant Joan Despí.