Els treballadors es manifesten cada matí a la porta de l’empresa. Foto: Twitter

Els treballadors i treballadores de la fàbrica que Gallina Blanca té a la ciutat agraeixen el suport rebut per part dels santjoanencs des que es va saber que el grup Agrolimen vol tancar aquesta factoria històrica, que es dedica a la producció de sopes deshidratades. Durant les festes, molts veïns i veïnes han participat en la recollida de signatures que han promogut els treballadors per evitar el tancament de la planta.

Per augmentar la pressió social contra aquesta decisió, des de Comissions Obreres han explicat a Línia Tres que, durant aquest mes de gener, els treballadors tenen previst organitzar manifestacions al poble. L’objectiu és que l’Ajuntament no requalifiqui els terrenys on ara hi ha la fàbrica, operació que permetria a Agrolimen construir un hotel, dos edificis d’oficines i habitatges en els 55.000 metres quadrats on ara té la fàbrica.

PROJECTE A LLARG TERMINI
Fonts de l’Ajuntament asseguren que la requalificació encara no ha començat, que l’empresa, de moment, no ha fet cap petició per canviar els usos dels terrenys i que quan ho faci, els partits del Ple seran els encarregats d’aprovar-ho o no.

A banda de les mobilitzacions, els treballadors es van reunir, el passat 9 de gener, amb representants d’alguns partits polítics al Parlament per explicar-los la seva situació i per demanar que no es perdin els llocs de treball i que es treballi per recuperar la indústria a la comarca.