Una votant esperant el seu torn en un col·legi electoral de Sant Joan Despí. Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí

El PSC recupera la primera posició a Sant Joan Despí. La candidatura de Salvador Illa ha aconseguit tornar-se a imposar al municipi, després que el 2017 fos Ciutadans qui guanyés les eleccions al Parlament.

Amb més d’un 91% escrutat, el PSC ha aconseguit més de 4.750 vots. Això li ha aportat un 35,05% de les paperetes. El partit d’Antoni Poveda aconsegueix tornar a la primera posició després de dues cites amb les urnes de quedar-ne lluny, el 2017 superat per Ciutadans i el 2015 pels taronges i per Junts pel Sí, que es va imposar.

SORPASSO REPUBLICÀ
Qui també ha aconseguit millorar posicions és Esquerra Republicana, que s’enfila fins a la segona posició i suma més del 17% dels vots amb 2.300 paperetes.

Els republicans s’imposen als seus socis de govern, Junts, que aconsegueix enfilar-se fins a la tercera posició amb un 10% dels vots i més de 1.300 paperetes. D’aquesta manera, la llista de Laura Borràs aconsegueix situar-se per davant d’En Comú Podem, que tot i això millora la situació del 2017 i guanya una plaça.

Vox entra amb força i aconsegueix la cinquena plaça amb més de 1.200 vots, un 9% de les paperetes.