Els socialistes van tornar a guanyar les eleccions municipals a la ciutat. El 26 de maig, el PSC va aconseguir 3.244 vots (35,75%) que li van valdre per obtenir set regidors, cosa que no passava des del 2007, i sumar-ne un més que en les eleccions d’ara fa quatre anys.

D’aquesta manera, la llista encapçalada per Josep Perpinyà es queda a només dos regidors d’assolir la majoria absoluta gràcies a l’augment de vots, ja que, en comparació amb el 2015, aquest 26-M els socialistes van rebre 884 vots més.

El nou regidor que formarà part del grup del PSC serà Josep Maria Rañé, exconseller de Treball i Indústria en el primer govern tripartit de la Generalitat, presidit per Pasqual Maragall. Rañé va començar la seva carrera política el 1983 com a regidor santjustenc, però aquest darrer mandat, igual que entre 1995 i 2003, ha estat regidor a l’ajuntament de Sant Feliu de Llobregat també pel PSC. Ara, torna a la ciutat per formar part del grup socialista al Ple.

VOT DUAL
En segona posició ha quedat Junts per Catalunya, la nova marca de Convergència Democràtica. Els postconvergents, que aquest cop s’han presentat juntament amb la plataforma local Alcaldia Republicana, van aconseguir 1.981 vots (21,83%), 592 més que ara fa quatre anys.

Tot i aquest augment, la candidatura liderada de nou per Laia Flotats no ha pogut augmentar el nombre de regidors i es queda amb quatre representants, els mateixos que CiU va obtenir el 2015.

En canvi, a les europees, que se celebraven el mateix dia, la llista de Junts per Catalunya encapçalada per Carles Puigdemont va ser la guanyadora al municipi amb 2.991 vots. Això significa que més d’un miler de santjustencs i santjustenques van donar suport al president exiliat però, a l’Ajuntament, van optar per un altre partit.

ESTANCATS
Els socis de govern del PSC durant l’últim mandat no han sortit ben parats de les eleccions. Esquerra Republicana continua com a tercera força del Ple amb tres regidors i augmenta en vots amb 1.549 paperetes (17,07%), però perd percentatge de vot en comparació amb el 2015.

A la llista de Movem Sant Just encara li passa més factura i passa de 951 vots a 702 (7,74%), cosa que li costa un regidor i es queda amb un sol representant al plenari.

L’INDEPENDENTISME CREIX
Tot i l’acusació de tupinada per una part del partit, Ciutadans va aconseguir mantenir un regidor al Ple després de guanyar 60 vots i situar-se amb 695 (7,66%). Els taronges també van perdre percentatge de vot en comparació amb fa quatre anys, una conseqüència de l’augment de més de deu punts de la participació, que va ser del 69,79%.

Una de les sorpreses de la nit va ser l’entrada de la CUP, que aconsegueix un regidor per primera vegada després de sumar 456 vots i superar el llindar per la mínima (5,03%). Amb els cupaires al Ple i la caiguda del PP, que queda fora després d’obtenir 374 vots, augmenta a vuit el nombre de regidors independentistes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram