L’expresident Montilla durant la presentació de la fundació. Foto: Pol Solà / ACN

Cada any neixen un milió i mig d’infants que pateixen cardiopaties congènites de diferents tipus. Carme Chacón també en patia una que, l’abril del 2017, li va arrabassar la vida. De fet, la gran majoria d’aquestes malalties es poden detectar i tractar, però la falta de recursos fan que 500.000 nens i nenes morin per culpa d’aquestes malalties del cor.

Per tal de lluitar contra aquesta xacra, s’ha posat en marxa la Fundació Carme Chacón, que el 25 de juny es va presentar al Parlament. L’entitat treballarà per operar els infants amb pocs recursos que pateixin cardiopaties congènites, donar a conèixer aquesta patologia, formar metges perquè puguin detectar i tractar aquestes malalties i oferir recursos materials, tecnològics i humans per millorar la qualitat de vida dels pacients i reduir els efectes de la cardiopatia.

Per fer-ho, l’entitat ja ha firmat diferents programes d’actuació i convenis amb associacions i centres de referència, com per exemple el Centre Internacional Cor Barcelona.

PRESENTACIÓ DE NIVELL
Tal com recull l’ACN, la presentació de la Fundació Carme Chacón que es va fer al Parlament, que tindrà un Comitè d’Honor on participaran l’expresident de la Generalitat José Montilla i l’expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, va comptar amb la presència de diferents partits.

Durant l’acte, la mare de Carme Chacón, Esther Piqueras, va recordar la “vida plena i intensa” que va tenir la seva filla tot i les poques esperances que els van donar els metges quan va néixer.