El Govern ha anunciat avui una nova tanda d’ajudes. Foto: Generalitat

El Govern ha anunciat avui una injecció de 618 milions d’euros en nous ajuts que es destinaran a pimes, autònoms i treballadors en ERTO. En concret, els autònoms rebran un nou pagament de 2.000 euros com el del mes de desembre, mentre que l’executiu pagarà 2.000 euros per treballador en Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). En el cas de les pimes, les de menys de 50 empleats que es comprometin a mantenir l’ocupació i que facturin menys de 10 milions d’euros l’any, rebran una ajuda màxima de 30.000 euros.

En paral·lel, els afectats per ERTO que cobren els salaris més baixos rebran 200 euros de complement a la prestació d’atur de l’Estat. A més, també es destinaran 25 milions a la formació de treballadors que actualment estan afectats per un ERTO.

“És l’hora de posar tota la carn sobre la graella i salvar l’economia del país”, ha assegurat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, en una roda de premsa després de reunir-se amb els agents socials i econòmics. El també conseller d’Economia i Hisenda ha assegurat que aquestes noves ajudes són un “esforç extraordinari” per part de la Generalitat i ha retret al govern espanyol que “sigui el que menys percentatge de PIB ha destinat a ajudes directes” d’Europa. “Ja és hora de reclamar que l’Estat faci esforços d’ajudes directes”, ha insistit.

L’anunci ha provocat que des de PIMEC hagin celebrat la decisió perquè consideren que són unes ajudes “més ambicioses que les concedides fins ara”. Tot i això, des de la patronal creuen que havien d’haver arribat abans.