Veïns i veïnes d’Esplugues fent cua davant del Casal Robert Brillas per fer-se una prova durant el cribratge massiu. Foto: Aj. d’Esplugues

Salut va trobar nou positius gràcies al cribratge massiu que va fer a Esplugues del 24 de novembre al 18 de desembre, segons ha pogut saber Línia Tres. Durant aquests 24 dies, els sanitaris del Departament van fer 2.406 tests a persones asimptomàtiques majors de 16 anys.

L’objectiu d’aquestes proves era trobar persones contagiades amb la Covid que no tinguessin els símptomes per tal de tallar les cadenes de transmissió i frenar els contagis. La conselleria liderada per Alba Vergés i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública han decidit que, a partir d’ara, apostaran per fer cribratges més selectius i puntuals per tal de controlar la pandèmia.

El Departament també ha anunciat que construirà mòduls annexos a més d’un centenar de CAPs de tot Catalunya. Seran espais on es faran proves PCR, tests ràpids i altres qüestions relacionades amb el coronavirus, amb l’objectiu de separar aquesta activitat de la resta de tasques sanitàries que es fan al centre “per assegurar una major seguretat de professionals i ciutadans”.

Com ja vam explicar en aquesta publicació, un dels espais s’instal·larà al costat del CAP Lluís Millet d’Esplugues. Salut també ha indicat que un d’aquests mòduls, que han d’entrar en funcionament a partir de gener, es col·locarà al costat del CAP Sant Just de Sant Just Desvern.

Salut troba dos positius en el cribratge massiu fet a Esplugues

Salut comença a fer un cribratge massiu a Esplugues