La peça que s’imprimirà amb impressores 3D. Foto: Consorci Sanitari Integral

La Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí ha decidit començar a imprimir amb impressores 3D algunes de les peces que es fan servir perquè els pacients puguin utilitzar els respiradors. El centre ha pres aquesta decisió davant la manca de subministrament que estan patint arran de la crisi sanitària provocada pel coronavirus Covid-19.

Es tracta de les peces que s’han dissenyat juntament amb l’equip tècnic de l’Hospital Parc Taulí i que s’imprimiran amb la impressora 3D que l’àrea d’Innovació del Consorci Sanitari Integral va comprar l’any passat per poder preparar intervencions del Servei de Traumatologia.

A més d’aquestes peces, des del mateix consorci també s’han impulsat altres idees i propostes, com per exemple una peça que permet duplicar les funcions dels respiradors, de manera que s’hi poden connectar dos pacients a la vegada. També s’estan elaborant mascaretes i pantalles protectores, materials essencials per evitar els contagis entre el personal sanitari, un dels més exposats al coronavirus, i que està notant cada vegada més la falta de materials i d’eines de seguretat.