El portaveu de Ciutadans al Ple d’Esplugues, Julio Roldán, durant el seu comiat. Foto: Aj. d’Esplugues

El portaveu de Ciutadans al Ple d’Esplugues, Julio Roldán, va anunciar que renuncia al càrrec de regidor. Durant el debat, que es va celebrar dimecres 20, va explicar que havia estat “una decisió difícil, dura, però també molt meditada”.

Roldán, que es va acomiadar de tots els grups i de la resta de regidors del consistori, va explicar que ha pres aquesta decisió per “prioritzar el temps d’una altra manera”. A través de les xarxes socials, Ciutadans va agrair-li la feina feta al capdavant del grup municipal. La resta de forces polítiques també li van dedicar paraules de reconeixement. El seu substitut al Ple serà Diego Rodríguez, número 3 a la llista a les eleccions del 26-M del 2019, mentre que la nova portaveu de la formació taronja serà Gemma García.

Durant el Ple també es va aprovar una modificació de l’ordenança municipal sobre la restricció de mobilitat que afecta les zones de la ciutat que estan dins de les rondes de Barcelona. El text inclou mesures per facilitar la renovació dels vehicles que no tenen l’etiqueta mediambiental de la DGT i que, per tant, ja no poden circular per l’interior de les rondes, la Zona de Baixes Emissions (ZBE).