Els agents van detenir l’autor dels fets, veí d’Esplugues. Foto: Arxiu

La Policia Nacional va detenir un home, veí d’Esplugues, com a presumpte autor d’un delicte d’incitació a l’odi i contra la integritat moral. La policia acusa l’home d’aquests fets per unes proclames vexatòries contra una professora de filosofia que viu i treballa al Marroc. Les declaracions les va fer a través d’una emissora de ràdio local que emet des de Cornellà. Com explica l’ACN, la dona és una activista defensora dels drets de la dona i membre d’una associació pro drets humans.

Tal com diu el comunicat del cos, les declaracions van ser fetes en una emissora molt seguida per la comunitat marroquina de Catalunya. Entre les acusacions, la policia recull que l’home va insinuar que si la professora de filosofia visqués en un altre país en comptes del Marroc, li podrien tallar el cap pels seus actes. L’home es referia al fet que la dona va penjar a les seves xarxes socials fotos on apareixia fumant o bevent una copa de vi.

De fet, aquestes imatges van ser molt criticades per alguns sectors de la societat marroquina i la dona va patir problemes laborals, ja que el centre docent on treballava la va relegar a una categoria inferior al·legant que havien trobat fotos immorals en els seus perfils.

La Fiscalia Especial contra els delictes d’odi va posar en marxa la investigació després de rebre la denúncia d’una dona que va informar-los dels insults i amenaces contra la víctima. La Policia Nacional va detenir l’autor dels fets, que ha quedat en llibertat amb càrrecs.