El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va dir que s’havien trobat diversos casos a Sant Joan Despí. Foto: Albert Segura Lorrio / ACN

Salut ha detectat casos de la soca britànica de coronavirus a Sant Joan Despí. Així ho va explicar el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que va explicar que s’havien confirmat setze casos i que la majoria són a la ciutat. També se n’han trobat a les terres de l’Ebre.

En una roda de premsa recollida per l’ACN, Argimon va explicar que són persones que no havien viatjat en zones on circula de forma comunitària la nova variant o que no hi havien tingut contacte conegut. Això vol dir que ja hi ha transmissió comunitària, que aquesta soca, que és més transmissible, ja corre per Catalunya.

Per controlar millor aquesta soca, Argimon també va anunciar que s’analitzaran més les mostres que es recullen per veure si està més escampada pel territori. Per altra banda, l’increment dels casos i l’augment dels ingressos als hospitals, també a les Unitats de Cures Intensives, ha obligat a començar a desprogramar operacions no urgents i altres intervencions a l’hospital Moisès Broggi.