Creu Roja és una de les entitats que reparteix aliments. Foto: Aj. de Sant Joan Despí

La Pilar i el seu marit tenen més de setanta anys. Tots dos s’han contagiat de coronavirus i, seguint les recomanacions dels metges, fa un mes que no surten de casa. Tot i viure aquesta situació, la Pilar denuncia a Línia Tres que fins que ella no va trucar a l’Ajuntament ningú de Serveis Socials els va trucar a casa per preguntar-los si necessitaven res. De fet, aquesta situació es va repetir dues vegades, ja que va haver de trucar un segon cop perquè el servei que l’Ajuntament ha posat en marxa juntament amb Creu Roja els portés els medicaments que necessiten a casa.

Veïna de Torreblanca-Pla de Vent, la Pilar assegura que si al barri hi hagués el treballador social que reclamen des de l’associació de veïns des de fa anys, l’Ajuntament “sabria millor la situació que hi ha i la gent tindria més cobertes les seves necessitats”.

AL RESCAT
La Pilar, que també és voluntària a Càritas, explica que les entitats del poble estan rebent molta gent que mai abans havia demanat i que els fa molta vergonya fer-ho. En aquest sentit, assegura que associacions i plataformes de voluntaris estan cobrint “allò que no cobreix l’Ajuntament”. A més, assegura que “la situació actual ha evidenciat la manca d’atenció crònica” que pateix el barri.

Des de l’Ajuntament expliquen que han multiplicat els recursos dedicats a ajudar a cobrir les necessitats bàsiques de les famílies vulnerables. Segons els seus càlculs, ara mateix hi ha 180 famílies en situació d’urgència social que reben ajuda del consistori per comprar menjar, productes de neteja i d’higiene.