Una de les pintades a la seu del Cau. Foto: Twitter (@cintadpaz)

Una vintena d’entitats, associacions i partits santjustencs han publicat un manifest on denuncien que diferents col·lectius i veïns i veïnes del poble han estat víctimes d’agressions i atacs que, en la denúncia, vinculen a grups feixistes.

Un dels fets més greus que denuncien és l’agressió que un jove santjustenc va patir durant la festa de Cap d’Any que es feia a la Bonaigua. Segons el que expliquen aquestes entitats, un altre noi el va atacar per l’esquena cridant-li “independentista de mierda” i el va tirar a terra escanyant-lo pel coll. També expliquen que, aquella mateixa nit, el mateix agressor va amenaçar una altra persona. En el document, els firmants també relaten casos de pintades, llançaments d’ous i diversos atacs al local del cau, on haurien intentat entrar en una ocasió.

El manifest explica que els presumptes autors d’aquests atacs freqüenten el Casal de Joves i que també se’ls ha vist a les manifestacions feixistes que es convoquen a la plaça d’Artós de Barcelona.

MESURES CONTUNDENTS
Per això, les entitats i col·lectius que firmen el document demanen que es prohibeixi l’entrada a diferents espais, com les festes del poble o el Casal de Joves, als autors d’aquestes agressions feixistes.

Grups com l’Espai Lila, El Drac de Sant Just, els Dimonis, La Sala Casal Popular, Òmnium o l’agrupament escolta i la CUP, Esquerra i Junts per Catalunya exigeixen a l’Ajuntament que actuï seguint la declaració de municipi antifeixista que es va votar la passada tardor.