Els agents han arribat a fer detencions. Foto: Aj. de Sant Just

La Policia Local i els Serveis Socials de Sant Just Desvern han detectat un augment dels casos de violència masclista durant el confinament. Ho han notat amb l’increment d’intervencions policials que els agents han hagut de fer en casos de conflictes entre parelles o tensions familiars, actuacions que en alguns casos han acabat amb detencions.

Davant d’aquesta evidència, l’Ajuntament va posar en marxa diferents mesures com la prestació per telèfon del servei d’atenció psicològica, l’adhesió a la xarxa d’establiments segurs perquè les víctimes poguessin denunciar els casos als comerços i rebessin ajuda o la crida a la població perquè informi i denunciï possibles casos de violència al seu entorn. Com recorden des de l’Ajuntament, en aquesta situació la violència masclista és més responsabilitat col·lectiva que mai.

ACOMPANYAR LES VÍCTIMES
A més, durant el moment més dur de la pandèmia, la Policia Local, els treballadors de Serveis Socials i la psicòloga del Punt d’Informació i Atenció de les Dones no van deixar de fer el seguiment que fan sempre de tots els casos, ajudant i acompanyant a les víctimes en tot allò que puguin necessitar.

El confinament ha estat un moment molt dur per a moltes víctimes de violència masclista, ja que en molts casos, les dones i els seus fills i filles han hagut d’estar moltes hores a casa amb els seus agressors sense poder sortir.