La seu d’Esplugues serà una de les afectades pels 360 acomiadaments que ha anunciat Coca-Cola. Foto: Norma Vidal/ACN

Coca-Cola ha anunciat que vol reduir la plantilla acomiadant 360 treballadors dels 45 centres que l’empresa té a tot l’Estat. Aquesta mesura també afectarà la seu que Cobega té a Esplugues, a més de les plantes que té a Tarragona, Martorelles i Girona, segons han explicat fonts sindicals a l’ACN.

Tot i que la mesura es va anunciar divendres passat en una reunió amb els representants dels treballadors, l’afectació concreta entre els obrers de les seus de Catalunya no se sabrà fins a mitjans de febrer, quan la filial Coca-Cola European Partner Iberia arrenqui les negociacions de l’ERO amb els sindicats.

Des de Comissions Obreres s’oposen a qualsevol acomiadament i denuncien que Coca-Cola “destrueix llocs de feina de manera constant”. Recorden que la companyia ha tancat dues fàbriques, una a Madrid i una altra a Màlaga, durant els últims set anys i consideren que l’anunci de nous acomiadaments és “desproporcionat i oportunista”.

Tot i que el principal responsable de Coca-Cola European Partner Iberia és la catalana Cobega, liderada per Sol Daurella, la negociació dels 360 acomiadaments, d’una plantilla de 3.550 persones, es farà a Madrid. Des del sindicat consideren que l’empresa s’aprofita de la pandèmia per “maximitzar els seus amplis beneficis” deixant centenars de persones sense feina.