Diumenge 10 de juny va fer dos mesos que l’Adri va marxar d’Esplugues en saber que la Guàrdia Civil l’estava buscant. La policia espanyola el volia detenir acusant-lo de terrorisme per haver participat, com a membre dels Comitès de Defensa de la República (CDR), a l’aixecada de barreres del peatge de Martorell per Setmana Santa.

El mateix diumenge, una manifestació –que segons els organitzadors va sumar unes 2.000 persones– va recórrer els carrers de la ciutat per demanar el retorn en llibertat de l’Adri. Un dels objectius de l’acte va ser “reivindicar la injustícia que estem vivint”, explica Efrem Blázquez, membre de la plataforma Et Volem A Casa, que afegeix que “no hi pot haver acusacions tan greus” per fer manifestacions no violentes.

Blázquez també assegura que l’Adri és a l’estranger però que encara no ha confirmat a quin país es troba “a l’espera de saber que es tracta d’un país segur” i del que li digui l’advocat que l’assessori. Per protecció, de moment només l’han visitat els seus pares, segons Blázquez.

Ara, la plataforma treballa amb els diferents grups polítics perquè al pròxim Ple municipal s’aprovi una declaració institucional conjunta per mostrar el seu suport a l’Adri, molt implicat en el teixit associatiu de la ciutat.

En la proposta presentada per la plataforma, també es vol demanar a la justícia que es retirin les acusacions i que s’arxivi el cas definitivament.