Kiko Ferrer, primer per la dreta, denuncia pressions del partit. Foto: Arxiu

Ciutadans es queda sense representació al Ple santjustenc després de l’expulsió de l’únic regidor que van aconseguir a les eleccions municipals del maig passat. Els taronges van prendre la decisió després del Ple de gener, quan Kiko Ferrer va fer un discurs on demanava disculpes pel comportament dels diputats del seu partit al Parlament. Ho deia en referència als crits de “delinqüent” que la bancada taronja va proferir contra el president Torra. En la seva intervenció, Ferrer va dir que el Parlament és la institució “més important de Catalunya, no és el corral de la Pacheca”.

Aprofitant que tenia la paraula, l’ara exregidor de Ciutadans va denunciar que patia “mòbing” per part del partit perquè es va abstenir en una moció presentada per ERC on els republicans defensaven la immunitat d’Oriol Junqueras.

Ferrer va explicar que s’havia abstingut perquè la notícia va sortir el mateix dia i, sense directrius del partit, havia pres la decisió de respectar la decisió dels jutges, com sempre han defensat que fan els taronges.

Davant de les pressions rebudes, en què considera que l’havien tractat de “Llucifer”, Ferrer va explicar que s’havia donat de marge fins al congrés del partit, que s’ha de celebrar el 15 de març, per decidir si continuava al partit o si passava a ser regidor no adscrit.

L’endemà del Ple, des de Ciutadans li van comunicar que l’hi obrien un expedient disciplinari greu i que el suspenien temporalment com a militant del partit. Tot i que Ferrer encara pot recórrer la decisió, ja ha anunciat que passarà a ser regidor no adscrit.