Els centres públics de Sant Just han adaptat tot el funcionament a les mesures per evitar contagis. Foto: Ajuntament de Sant Just

Els positius detectats en diferents grups escolars dels centres educatius d’Esplugues i Sant Just Desvern ha obligat a confinar cinc grups bombolla de tres centres diferents, tal com han explicat aquest matí des del Departament d’Educació i el de Salut.

A Esplugues, els casos afecten dos centres privats. Un d’ells és l’Escola Utmar, que és concertada, on hi ha dos grups escolars confinats. L’altre centre on s’han detectat positius és el Col·legi Alemany, on també hi ha dos grups en quarantena.

A Sant Just, de moment la situació només afecta un grup escolar de l’Escola Canigó. Segons ha explicat el regidor de Joventut, Just Fosalva, a Ràdio Desvern, es tracta d’un grup dels infants de P4. Els pares van ser avisats del positiu la setmana passada i avui ja no han portat els nens i nenes a l’escola.

A tot Catalunya hi ha 303 grups confinats que afecten 218 centres d’educació, des de llars d’infants fins a instituts i centres de formació professional. Això vol dir que el 96% dels centres educatius de Catalunya funcionen amb normalitat i no tenen cap grup d’alumnes confinat.