L’hotel on fa un any que viuen cent menors d’edat. Foto: Hotel HLG Citypark

Un centenar de joves subsaharians d’entre 16 i 18 anys fa un any que viuen a l’hotel HLG Citypark que hi ha a tocar del parc de Torreblanca. Es tracta d’un grup de menors d’edat no acompanyats que la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) va instal·lar en aquest hotel mentre buscava un nou espai més adequat a les seves necessitats. De fet, com explicava Línia Tres l’octubre passat, la DGAIA va dir que es tractava d’un “centre d’acollida d’emergència temporal”.

En un principi, l’objectiu de la Generalitat era traslladar els menors a un nou espai el gener, però finalment no s’ha pogut complir aquest termini i els nois continuen a l’hotel acompanyats pels treballadors d’EduVic, l’entitat que els atén i els acompanya les 24 hores del dia.

De fet, des d’aquesta entitat expliquen que la seva voluntat és marxar tan aviat com sigui possible de l’hotel. Com va explicar el diari Ara, la intenció de la DGAIA era traslladar-los a Rubí, però les manifestacions dels veïns i veïnes i les queixes de l’alcaldessa del municipi en plena precampanya per les eleccions municipals van aturar el projecte i han fet que els nois no s’hagin pogut traslladar i es vegin obligats a continuar a l’hotel.

ENCANTATS AL POBLE
Des d’EduVic no tenen cap mena de dubte a l’hora d’afirmar que “si hi hagués un centre a Sant Just, ens quedaríem” per tal de “mantenir els vincles amb el veïnat i els recursos i la formació” que l’Ajuntament proporciona als joves. En aquest sentit, l’acollida al centenar de menors d’edat no acompanyats ha estat molt positiva.