La masia de Can Freixes és un edifici del segle XVIII que l’Ajuntament està rehabilitant. Foto: Ajuntament de Sant Just Desvern

Les dones de Sant Just Desvern ja tenen casa. La recerca d’un espai per acollir aquest col·lectiu feminista ha acabat amb èxit. La planta baixa de la masia de Can Freixes és el lloc triat, tal com va explicar el consistori en el Consell Municipal de les Dones. L’espai encara no és accessible, ja que continuen els treballs per restaurar i posar al dia aquest edifici històric del segle XVIII.

Però aquest 7 de març, en el marc de la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el 8 de març, començaran a fer-s’hi activitats. La primera serà un mural que pintarà Gina Harster. L’artista santjustenca pintarà siluetes femenines perquè totes aquelles dones que vulguin hi puguin escriure missatges a l’interior. El mural quedarà penjat a la façana de la masia per fer patent el futur espai feminista que acollirà.

Aquest serà un dels actes que es faran en el marc del 8 de març. També hi haurà una ballada de gegantes organitzada per la Colla Gegantera i una actuació de Bellydance a càrrec del grup Samaar Danza. Per aquestes dues activitats caldrà inscriure’s, per tal de complir amb les mesures de seguretat.