Un cartell advertint d’una batuda de senglar. Foto: Marina López / ACN

Suspeses les batudes al Parc Natural de Collserola. Aquesta és la decisió que ha pres el Departament d’Agricultura, responsable de la gestió de les zones de caça controlada al Parc. Ho ha fet després que el Departament d’Interior publiqués una resolució que prohibia les batudes de caça major durant els caps de setmana als parcs de Collserola, Serralada Litoral, Serralada de Marina i Sant Llorenç del Munt.

Des d’Agricultura expliquen que l’objectiu de la decisió és “minimitzar els riscos d’accident en aquests espais naturals que estan patint un excés de visitants durant els caps de setmana”. Un increment de visitants que augmentarà amb el canvi de restriccions i el pas d’un confinament local a un de comarcal, que converteix el municipi en un enclavament molt important per accedir al parc.

De fet, abans de suspendre totes les batudes de caça major durant el cap de setmana, la Generalitat ja va prohibir una batuda de senglar que s’havia de fer dissabte 6 a la zona controlada de caça de Sant Just i Sant Feliu.

ACCIDENT MORTAL
El Departament d’Agricultura i el d’Interior van prendre aquesta decisió després que, dissabte 30 de gener, un home que recollia pinyes morís pel tret d’un caçador. Els fets van passar a Santa Maria de Martorelles (Vallès Oriental) quan la víctima va rebre un tret d’un caçador que participava en una batuda. La víctima estava recollint els seus estris quan va rebre el tret mortal. L’autor va ser detingut pels Mossos d’Esquadra per un delicte d’homicidi imprudent.