Adrià Carrasco, membre del CDR d’Esplugues, exiliat a Bèlgica des de l’abril del 2018. Foto: Natàlia Segura / ACN

Adrià Carrasco continuarà a Bèlgica, segons expliquen fonts de la plataforma ‘Et volem a casa’ a Línia Tres. L’activista d’Esplugues, que l’abril del 2018 es va haver d’exiliar a Bèlgica per l’operació de la Guàrdia Civil que també va detenir la membre del CDR de Viladecans Tamara Carrasco, està investigat per una altra causa diferent de la de la viladecanenca, que aquesta setmana ha estat absolta.

En declaracions a l’ACN, Carrasco explica que no té clar que l’absolució de la viladecanenca l’ajudi a tornar a Catalunya i diu que “no hi posaria la mà al foc”. Els dos activistes han estat en contacte des de l’inici del cas, l’abril del 2018, quan la Guàrdia Civil va iniciar una operació policial per detenir-los. A Tamara Carrasco, l’Audiència Nacional la va acusar de delictes de terrorisme i sedició, però l’acusació es va anar rebaixant fins a incitació de desordres públics i, finalment, va ser absolta.

En conèixer la sentència, l’Adrià va trucar a la Tamara per celebrar la seva llibertat i innocència i ha lamentat el patiment a què ha estat sotmesa ella i tot el seu entorn durant aquests tres anys. Per això va dir que “això ho han de pagar d’alguna manera”.

Per Carrasco, la sentència “marca un precedent en el context dels CDR” i del seu dret a protesta i afegeix que “estàvem davant d’un muntatge polític, judicial i policial” en què l’estat espanyol ha utilitzat “acusacions desorbitades” per reprimir les protestes independentistes.