Protesta dels treballadors i treballadores de Nobel Plastiques Ibérica. Foto: Twitter (@Mnica16686874)

La direcció de Nobel Plastiques Ibérica i el comitè d’empresa han arribat a un acord per tancar la fàbrica que la companyia té a Sant Joan Despí. Els representants dels treballadors i treballadores han aconseguit un acord amb els directius de la companyia després que tota la plantilla iniciés una vaga indefinida a mitjans de setembre que va provocar que faltessin components a les fàbriques que Renault té a Castella i Lleó.

Segons Comissions Obreres, el 80% dels treballadors i treballadores van aprovar l’acord que van aconseguir el comitè i la direcció divendres passat. Des del sindicat lamenten no haver pogut evitar el tancament de l’empresa, però celebren les condicions de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que asseguren que estan “per sobre de les plantejades inicialment per l’empresa” i que defineixen com a “bones condicions”.

En el mateix comunicat, CCOO explica que s’han pactat unes indemnitzacions de 50 dies per any treballat amb un màxim de 190.000 euros. La negociació també ha permès incorporar un conveni especial de cotitzacions amb la Seguretat Social per a les persones més grans de 55 anys i es contractarà una empresa de recol·locació per ajudar els treballadors i les treballadores a trobar una altra feina.

Però no tots els sindicats que tenen representació a l’empresa estan a favor d’aquest acord. Des de CGT reivindiquen que ells no han signat cap ERO i afegeixen que no consideren positiu el tancament de l’empresa, que deixarà a uns 200 treballadors i treballadores sense feina. L’empresa preveu tancar definitivament la planta i emportar-se la producció a algun altre lloc a finals d’any.