El domicili del barri de Can Vidalet on es va cometre el crim. Foto: Laura Fíguls / ACN

El jutjat d’instrucció número 3 d’Esplugues ha dictat presó provisional sense fiança pel principal sospitós del crim masclista que hi va haver dissabte al mateix municipi. L’home, que tal com recull l’Agència Catalana de Notícies, es va acollir al seu dret a no declarar, va ser detingut pels Mossos d’Esquadra a Badalona, hores després de l’assassinat. Segons la policia catalana, l’home va fugir del lloc dels fets amb metro.

Els agents van trobar el cos de la dona al domicili on s’havia mudat recentment amb la seva parella a les set del matí, després de rebre un avís. El cadàver presentava signes de violència, cosa que els va fer sospitar que es tractava d’un crim masclista. El principal sospitós, l’home detingut a Badalona, era la parella de la dona assassinada.

La víctima, la cinquena dona assassinada en un crim masclista aquest 2020 a Catalunya, era veïna de Viladecans i tenia 51 anys. Segons van informar fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ja havia estat víctima de maltractaments i havia estat atesa en un hospital. Però llavors no va voler presentar cap denúncia contra ningú i el cas es va acabar arxivant.