Si res no canvia, la Laia, la jove jugadora amb síndrome de Down d’un dels equips infantils del Club Vòlei Esplugues, jugarà la Copa d’Espanya. Això, però, encara no és definitiu, tot i que el president de la Federació espanyola (RFEVb), Agustín Martín, ha explicat a Línia Tres que ho serà després de la reunió de la Junta Directiva que se celebrarà el dia 22 o 23 d’aquest mes. La trobada ha de servir per donar llum verda a la decisió presa pel Comitè Executiu de la mateixa federació.

El cas va sortir a la llum el passat dia 4, a través d’un comunicat emès pel club, en el qual denunciava que la RFEVb no permetia la inscripció de la nena (de categoria cadet) amb l’equip infantil. L’episodi es va viralitzar a les xarxes socials (fent servir l’etiqueta #LaiaJuega) i fins i tot altres clubs i jugadors van dir que no anirien a l’All Star de la Federació si la situació no es resolia.

ACUSACIONS CREUADES
Línia Tres ha parlat amb les dues parts, que es dediquen retrets mutus i posen sobre la taula versions contradictòries.

Segons la RFEVb, va haver-hi vuit dies entre la “consulta informal” del club, a finals d’octubre, i la “petició formal”, a principis d’aquest mes. Des de l’ens acusen l’Esplugues de mentir i fer servir les xarxes socials per desprestigiar la imatge de la Federació. Sobre la possibilitat que el club renunciés a puntuar en els partits per poder jugar la Copa amb la Laia, la Federació també ho descarta. Amb tot, la RFEVb estudia denunciar el club i vol que es disculpi en públic.

L’Esplugues, per la seva banda, nega haver rebut una petició d’aquest tipus, i diu que qui ho ha de fer és la RFEVb. El president, Alejandro Gusano, explica que la Federació va negar la possibilitat que la Laia jugués dos cops però que, després de reunions mantingudes a principis d’aquest mes, han rebut la confirmació “extraoficial” que la nena podrà jugar.