Una imatge recent d’Àlex Covelo amb la franquícia californiana. Foto: SJE

La temporada 2020-2021 a la Major League Soccer (MLS), la màxima competició de futbol als Estats Units i al Canadà, arrencarà el 3 d’abril i un dels seus equips, els San Jose Earhquakes, tindran el santjustenc Àlex Covelo, qui va ser entrenador del primer equip de l’Atlètic Sant Just fa quatre cursos com a director de metodologia. A la pràctica, això significa que la seva feina serà convertir-se en el pont entre jugadors més joves amb el primer equip i vetllarà per crear un bon ambient al club californià.

En la franquícia d’aquesta ciutat propera a San Francisco, Covelo s’encarrega d’organitzar l’estil de joc del club i lidera el grup d’entrenadors del futbol base per establir una mateixa línia de treball. Alhora, s’ha convertit en una de les peces de l’equip tècnic del primer equip, encapçalat per l’exjugador argentí Matías Almeyda. De fet, va ser present al play-off del 2017 i ha dut a terme les tasques de segon entrenador. El de Sant Just no perd de vista els jugadors més joves, i és que també ha establert un pont entre ells i el primer equip, i té cura dels possibles candidats a guanyar-se un lloc a la plantilla que dirigeix Almeyda.

En el futur més immediat, confessa que es planteja tornar a entrenar en equips base i també en categoria sènior. Mentrestant, s’ha consolidat als Earthquakes i valora el pas endavant que ha fet la MLS. “Crec que a nivell de joc podria estar per sobre de la lliga mexicana i s’apropa a alguna europea, l’MLS està creixent i cada cop es veu amb millors ulls”, assegura. Per a Covelo, San José és ara casa seva i rebla que vol viure el dia a dia i seguir ajudant el club.