Ávila (a la dreta) amb el seu company Font. Foto: Twitter (@IgnasiAvila)

Dues de les medalles que la selecció espanyola de ciclisme adaptat va aconseguir a la Copa del Món que es va disputar a Emmen (Països Baixos) van tenir protagonisme espluguí. Ignacio Ávila, manresà de naixement però veí d’Esplugues des de fa anys, fent parella amb el Joan Font, de Vilanova i la Geltrú, es va penjar una plata i un bronze en aquesta competició, que es va celebrar durant el cap de setmana dels dies 6 i 8 d’aquest mes.

La primera d’aquestes va caure en la primera jornada, en la prova de contrarellotge, i va ser la de plata. La parella catalana va completar la prova contra el cronòmetre en segona posició, amb una marca de 29 minuts i 39 segons, només per darrere dels neerlandesos. La tercera posició va ser per a la parella de la selecció polonesa.

Aquesta, però, no seria l’última vegada en la qual Ávila pujaria al podi. El diumenge 8, de nou fent equip amb Font, el ciclista va penjar-se un bronze en la prova de ruta en tàndem. Els ciclistes neerlandesos van ser els grans dominadors d’aquesta cursa, aconseguir l’or i la plata, però Ávila i Font van pujar al tercer calaix després de superar la parella formada per Adolfo Bellido i Noel Martín, que van ser quarts.

Amb aquests resultats, Ávila, que complirà 40 anys el mes de gener de l’any que ve, ha tornat a demostrar que segueix en forma.