El govern municipal va presentar la campanya als comerciants. Foto: Ajuntament

El consistori santjoanenc ha posat en marxa una campanya per augmentar la recollida de la fracció orgànica a la ciutat i s’ha fixat en el sector comercial i de la restauració per aconseguir-ho.

Segons les xifres del consistori, actualment només es recicla un 27% dels residus orgànics que generen els ciutadans. És per això que des de l’Ajuntament consideren que aquest tipus de deixalles tenen molt de marge per millorar i per això han posat en marxa una campanya que se centrarà, especialment, en els bars i restaurants, en les botigues d’alimentació i en els menjadors escolars.

Aquest projecte vol que més locals de restauració separin correctament els residus orgànics que generen, fins que ho acabin fent correctament tots els bars i restaurants del municipi.

Per començar, durant el febrer l’Ajuntament va oferir una sèrie de xerrades informatives a les botigues d’alimentació, als mercats municipals i als supermercats, i durant aquest mes, uns informadors visitaran els comerços per veure si separen correctament les deixalles que generen i per conèixer les seves necessitats específiques.

Per facilitar la tasca als botiguers, el consistori repartirà cubells als comerços.

Més endavant, els protagonistes de la campanya seran els bars i restaurants i altres locals del sector de l’hostaleria, on a banda de la fracció orgànica, també es fomentarà el reciclatge del vidre.

L’objectiu de l’Ajuntament és assolir el 55% d’escombraries reciclades l’any 2025.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram