Les terrasses queden limitades a la meitat de taules. Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí

Les mesures per intentar frenar els rebrots tornen a limitar la capacitat dels bars i restaurants d’Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. Segons l’ordre que va aparèixer al Diari Oficial de la Generalitat a principis de mes, l’ocupació de les terrasses i l’aforament interior dels locals queda limitat a la meitat.

A més, les mesures també remarquen que hi ha d’haver un espai de dos metres entre les diferents taules o grups que hi hagi a l’establiment i que aquestes trobades no poden ser de més de deu persones. La novetat d’aquesta mesura, en comparació amb la que hi havia en vigor des de mitjans d’agost, és que ara les restriccions també s’han d’aplicar a les terrasses i no només a l’interior dels locals, com passava fins ara.

La normativa també diu que els propietaris de bars i restaurants han de col·locar cartells ben visibles que informin els clients de l’aforament màxim del local, de la capacitat màxima de les terrasses i de la limitació al 50%.

La normativa, tal com recull l’Agència Catalana de Notícies, també dicta que l’horari de tancament dels establiments de restauració és a la una de la matinada, com a màxim, però que ja no poden admetre nous clients des d’una hora abans, és a dir, des de la mitjanit.

Aquesta mesura, que en principi estarà en vigor fins al 15 de setembre, també afecta altres municipis de l’entorn com Cornellà, l’Hospitalet, Barcelona, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels, Gavà, Sant Boi o Viladecans.