Alguns dels compradors al Mercat de Nadal d’Esplugues. Foto: Aj. d’Esplugues

Les festes nadalenques són èpoques en què molts aprofiten per sortir al carrer per veure les decoracions i il·luminacions nadalenques que hi ha a tots els pobles i visitar les fires i mercats de Nadal que s’instal·len en diferents municipis.

A Esplugues, els encarregats d’organitzar aquesta activitat són els membres de l’entitat Tradicions i Costums d’Espluga Viva, que un any més han impulsat aquesta Fira de Nadal on tots els que hi van anar hi van poder trobar guarniments per decorar la casa o l’arbre de Nadal, productes d’artesania de tota mena, parades d’herbes remeieres i purificadores i espais per menjar, beure i tastar productes gastronòmics típics de Nadal.

Les parades d’aquesta fira, com és habitual, es van instal·lar a la rambla del Carme els dies 7 i 8 de desembre. Pels que s’hi van apropar, a més de les diferents parades, també van poder gaudir de la música de diferents bandes i grups, una xocolatada o tot de tallers per als més menuts.

CANCEL·LACIÓ OBLIGADA
A Sant Joan Despí, que va organitzar la seva Fira de Nadal del 20 al 22 de desembre, el vent va obligar a tancar la fira un dia abans. Les ventades que hi va haver al municipi la nit del dia 21 i la matinada del 22 van fer malbé algunes de les parades que hi havia instal·lades a la plaça del Mercat i al carrer John F. Kennedy, obligant a suspendre la Fira de Nadal.

L’alerta per fortes ventades també va obligar a tancar les atraccions i jocs infantils.