El nou sistema per facilitar el reciclatge de vidre als comerços. Foto: Aj. d’Esplugues

L’Ajuntament d’Esplugues ha posat en marxa una campanya per augmentar la recollida selectiva entre els comerços de la ciutat. Sota el lema ‘Els comerços guanyem en reciclatge’, el consistori pretén que els botiguers i restauradors de la ciutat separin correctament totes les escombraries que generen. Des de l’Ajuntament remarquen que no només volen que el reciclatge augmenti en quantitat entre els comerciants, sinó que també ho faci en qualitat.

FACILITATS PER RECICLAR
Una de les mesures que ha impulsat el consistori espluguenc per facilitar el reciclatge, sobretot entre els bars i restaurants, és instal·lar un sistema hidràulic en 80 contenidors de vidre. Aquest sistema permet abocar tot el vidre de cop al contenidor, facilitant la tasca i reduint les molèsties que pugui patir el veïnat pels sorolls.

A aquells establiments que generin més quantitat de vidre, l’Ajuntament els entregarà uns cubells de grans dimensions que s’adapten a aquest sistema.

Per altra banda, a partir d’ara tots els contenidors tindran un sistema d’identificació. Botiguers i restauradors rebran una targeta del consistori que servirà per identificar-se cada vegada que vagin a llançar les escombraries, de manera que es podrà saber quantes deixalles generen i si les reciclen o no.

Per posar en marxa aquest nou sistema, l’Ajuntament ha enviat una carta als 400 establiments que generen més volum de residus i un equip d’informadors els ajudarà a implantar el nou sistema adaptant-lo als seus comerços.