Reclamen a la Generalitat poder reobrir els bars i restaurants per evitar-ne la fallida. Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí

Reobrir bars i restaurants. Això és el que demanen disset alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat i l’Hospitalet en una carta que han enviat al Vicepresident amb funcions de President de la Generalitat, Pere Aragonès. En la missiva demanen al Govern que “estudiï les propostes adients per permetre l’obertura immediata” del sector de la restauració i l’hostaleria.

En el document reconeixen “la necessitat de restriccions per doblegar la corba de transmissió i contagis” del coronavirus, cosa que segons les dades de Salut, gràcies a les mesures de confinament i tancament bars i restaurants, s’està aconseguint. Però també reclamen que aquestes mesures siguin compatibles amb “l’obertura d’aquests establiments” per tal d’evitar la fallida de les empreses i el creixement de l’atur entre els treballadors i treballadores del sector.

Entre els firmants de la carta hi ha els alcaldes de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, i de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, i l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz. De fet, el document l’han firmat i enviat els disset batlles que el PSC té al Baix Llobregat i a l’Hospitalet.