Bars i restaurants fa mesos que no facturen. Foto: Gemma Sánchez / ACN

Un dels sectors més castigats per la crisi econòmica provocada pel coronavirus és el del comerç i la restauració. Obligats a tancar des de mitjans de març, el confinament ha fet que molts bars i restaurants hagin deixat d’ingressar, de cop, tots els guanys que obtenien.

A més, l’arribada d’aquesta pandèmia ha coincidit amb l’inici de la primavera i la Setmana Santa, una època en què molts d’aquests establiments comencen a obrir les seves terrasses, incrementant el nombre de taules que poden acollir, cosa que fa que, en molts casos, augmenti el nombre de vendes i de clients que tenen.

SUSPENSIÓ D’IMPOSTOS
Per alleugerir la càrrega fiscal que han de pagar bars i restaurants, i tenint en compte la caiguda d’ingressos que han patit aquests darrers dos mesos, els Ajuntaments de Sant Joan Despí i d’Esplugues han decidit suspendre les taxes d’ocupació de la via pública, la que paguen els establiments de restauració per tenir terrasses i vetlladors.

A Esplugues, la suspensió s’allargarà, com a mínim, fins al 31 d’agost i, l’1 de setembre, el consistori valorarà si manté la mesura o no, segons l’evolució del confinament i la recuperació de l’activitat.

A Sant Joan Despí, l’Ajuntament ha decidit no cobrar la taxa durant tot l’any i, a més, retornarà la part que bars i restaurants ja han pagat. També ha decidit reduir a la meitat la taxa de recollida d’escombraries comercials.

A més, els dos consistoris han anunciat que aplicaran altres mesures per ajudar els negocis.