Treballadors de l’Ajuntament visiten els establiments. Foto: Aj. d’Esplugues

El Comitè d’Emergències d’Esplugues ha decidit posar el focus sobre els bars i restaurants de la ciutat per garantir que compleixen amb les normes dictades per Salut per evitar rebrots i reduir els contagis de coronavirus. Per fer-ho, des de l’1 d’octubre l’Ajuntament espluguí ha posat en marxa una campanya informativa que recorda a bars i restaurants que l’aforament dels establiments està limitat al 50%, igual que a les terrasses, on no hi pot haver més de sis persones per taula ni es poden unir taules.

Aquesta tasca la fan un equip d’agents auxiliars d’inspecció i convivència municipals, que passaran pels gairebé 200 establiments de restauració que hi ha a la ciutat. A més, un dispositiu especial de la Policia Local controla els principals eixos de terrasses per garantir que es compleixen les normes, que els locals tanquen a la una de la matinada i que no admeten nous clients passada la mitjanit.

De fet, el mateix 1 d’octubre, Salut va anunciar que prorroga dues setmanes més aquestes mesures, que afecten Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. De moment, les limitacions a bars i restaurants, que també prohibeixen servir i consumir a les barres, estaran en vigor fins al 15 d’octubre.

La pandèmia també ha obligat a fer canvis a Sant Just, que aquest any no podrà celebrar la nit de tapes o el ‘Shopping Nit’ que s’acostuma a fer durant les Festes de Tardor i que omple els carrers d’activitats i compradors, una situació difícil de controlar i que, per això, l’Ajuntament ha preferit suspendre per evitar riscos.