Una de les mascaretes que denuncia la situació dels bars i restaurants de Sant Joan Despí. Foto: Atelier Jujol

Bars, restaurants, centres d’estètica, perruqueries i altres establiments que s’han vist obligats a tancar per les noves restriccions imposades per Salut denuncien que el seu sector no és el problema perquè augmenti el nombre de nous contagiats. Per fer-hi front i denunciar la situació que estan patint, a més de manifestar-se i protestar al carrer per fer sentir el seu malestar, també estan organitzant iniciatives diverses.

És el cas dels comerciants de Sant Joan Despí, que han posat en marxa diverses iniciatives per mantenir l’activitat tot i el tancament. Una d’aquestes propostes es diu #hoyportimañanapormi i consisteix en un sorteig de vals de descompte que faran diferents establiments per fomentar el consum a les botigues locals i als bars i restaurants de la ciutat. Es tracta d’una idea impulsada pels mateixos comerciants, sense suport de l’Ajuntament, que s’encarregaran d’escollir i pagar els premis per als clients.

Una altra de les iniciatives l’impulsa l’Atelier Jujol i consisteix en la confecció de mascaretes per al sector de l’hostaleria de la ciutat. El seu impulsor explica a Línia Tres que la intenció és cosir-ne mig centenar. Aquestes mascaretes tenen el lema ‘L’hostaleria no som el problema’ i neix amb l’objectiu de despenalitzar el sector dels bars i restaurants, que ha quedat sota el punt de mira després de l’anunci de tancament que va fer la Generalitat.

Els impulsors d’aquesta proposta també critiquen que el directori de bars i restaurants que ha posat en marxa l’Ajuntament per informar els ciutadans quins establiments ofereixen menjar per emportar-se només hi apareixen un 30% de tots els bars i restaurants de la ciutat que tenen aquest servei disponible per als clients. Per això han decidit impulsar el repartiment a domicili i el menjar per emportar-se per compte propi per mantenir en funcionament els negocis.